Informatie over Etherische oliën 

Op deze pagina kun je meer lezen over het gebruik en de werking van Etherische oliën en waarom wij bij Flow Oils gebruik maken van dōTERRA oliën. 

Een etherische olie is een volkomen natuurlijk product. Vroeger in de oudheid was het gebruik van etherische olie heel normaal. Er werd bij ziekte, pijn of verwondingen vaak gebruik gemaakt van de geneeskrachtige werking van planten. Deze kennis is gedurende onze wetenschappelijke revolutie wat verloren gegaan. 
Etherische oliën zijn oliën die door stoomdistillatie, persing of extractie uit plantenmateriaal en vruchten worden gehaald. Elke olie heeft een veelzijdige werking en kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Er zijn verschillende oliën die een antiseptische, rustgevende danwel opwekkende werking hebben. 
 

Toepassing 
Je kunt etherische oliën op veel verschillende manieren inzetten. Hierbij een aantal voorbeelden en de meest favoriete manieren van gebruik volgens ons. 

 1. Flow Sieraad
  Doe één a twee druppels etherische olie op een Flow Sieraad. Je kunt de olie op de lavakralen druppelen. Deze kralen zijn poreus en zullen de olie in zich opnemen, waardoor de geur van de olie lange tijd blijft hangen. Afhankelijk van welke olie er toegepast wordt, kan de geur enkele uren tot enkele dagen te ruiken zijn. 
  Door een Flow Sieraad te dragen, heb je dus altijd je favoriete etherische olie bij je en heb je gedurende de dag een fijne ondersteuning bij je. 
   
 2. Diffusen
  Voeg 4 tot 6 druppels etherische olie toe aan je diffuser, vul de rest van het bakje met water. 
  Door olie in een diffuser te vernevelen, kun je de lucht zuiveren en nare luchtjes in huis verwijderen. Daarnaast heeft iedere olie zijn eigen werking en kan dit je gemoedstoestand beïnvloeden. Hoe dit werkt, lees je onder het kopje 'werking'
  * Het gebruik van etherische olie in een oliebrander raden wij af. Door de warmte kunnen de eigenschappen van de olie op moleculair niveau veranderen. Dit betekent dat het aromatische voordeel van een olie kan verminderen of veranderen.  
   
 3. Massage 
  Gebruik een neutrale massage olie (of bijvoorbeeld Gefractioneerde Kokosolie van dōTERRA) en voeg hier tijdens het masseren 1 a 2 druppels etherische olie aan toe. Gebruik bij kinderen niet meer dan 1 a 2 druppels per keer (per massage).  en bij volwassenen max 3-6 druppels. 
  Als je bijvoorbeeld alleen een voetmassage geeft, kun je de neutrale massage olie gemakkelijk in je hand mengen door er 1 a 2 druppels etherische olie aan toe te voegen. Mocht je het gehele lichaam willen masseren, zorg dan dat je van te voren de olie verdund, om overmatig gebruik te voorkomen.
   
 4. (Voeten)bad 
  Een (voeten)bad met etherische olie is een heel mooie manier om echt even los te komen van de indrukken van de dag. Een hele fijne manier voor zowel jezelf als voor kinderen. 
  Voor een voetenbad: Voeg 2 a 3 druppels etherische olie samen met 1 eetlepel neutrale badolie toe aan het lauwwarme water. 
  Voor een bad: Hierbij kun je de hoeveelheden v/h voetenbad verdubbelen. Heb je nog niet veel ervaring met etherische olie? Of wil je een bad maken voor je kind? Start dan met 2 a 3 druppels. Zo kun je naar wens altijd nog een (of twee) druppel(s) toevoegen. 
   

                                                                                                     In een (voeten)bad 

​Zorg voor veilig gebruik bij kinderen, zwangeren en tijdens het geven van borstvoeding
*** Niet alle etherische oliën kunnen vrij gebruikt worden bij kinderen, zwangere vrouwen en tijdens het geven van borstvoeding. Het is aan te raden hier altijd voorzichtig mee te zijn. Gebruik de oliën nooit onverdund op de huid!

Een aantal voorbeelden van oliën die voor zowel (jonge) kinderen als zwangere vrouwen en/of tijdens borstvoeding goed te gebruiken zijn, zijn: 
Citrusoliën (Limoen, Citroen, Bergamot, Sinaasappel, Grapefruit, Mandarijn), Lavendel, Tea tree, Geranium, Cypres, Roos, Patchouli. 

Mocht je specifieke vragen hebben over etherische oliën, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 


Werking van etherische oliën 

Werking Aromatisch
De geur van de olie heeft effect op de emoties; de chemische werking heeft effect op het lichaam. De reukzin, waarmee je geuren waarneemt, is verbonden met het centrale zenuwstelsel en heeft dus invloed op de werking daarvan. Een verandering in je psychische toestand kan invloed hebben op je fysieke toestand en andersom. Daarom is het ook mogelijk om je stemming te veranderen door middel van geur. 

Werking fysieke toepassing
Door het gebruik van de olie direct op je huid te gebruiken (altijd verdund!), kan je huid de olie opnemen en komt deze in je bloedbaan terecht. Op deze manier heeft de olie zijn uitwerking op het gehele lichaam en alle organen. 

Je kunt etherische olie aanbrengen op de volgende plekken: 

 • Hals en nek 
 • Voorhoofd en slapen 
 • Borst en buik 
 • Armen, benen en onder de voeten 

Intern gebruik*
Bij inname komen etherische oliën rechtstreeks in de bloedstroom terecht via het maag-darmkanaal, waar ze door het lichaam worden getransporteerd. Etherische oliën zijn oplosbaar in vet, zodat ze gemakkelijk naar alle organen van het lichaam, inclusief de hersenen, worden getransporteerd. Daarna, zoals alle dingen die we consumeren, worden essentiële oliën gemetaboliseerd door de lever en andere organen en vervolgens uitgescheiden. 

 • Koken/bakken (evt met tandenstoker)
 • In dranken, zoals water 
 • In capsules 

* Er is veel discussie over het wel/niet mogen innemen van etherische oliën. 
Zorg dat je alleen oliën inneemt die 100% natuurlijk en zuiver zijn. Er zijn veel etherische oliën op de markt die worden verkocht als 100% natuurlijk, maar waar bijv. vulstoffen aan toe zijn gevoegd. Hierbij wordt dan ook altijd afgeraden deze in te nemen. 
Daarnaast zijn er ook nog een aantal oliën die niet bedoeld zijn om in te nemen (bijv. de Deep Blue, van dōTERRA). 

Waarom Flow Oils kiest voor dōTERRA Oliën?

Wat maakt de oliën van dōTERRA nu zó goed en waarom kosten ze iets meer dan sommige biologische oliën in de winkel? Dit zijn hele terechte vragen die een eerlijk antwoord nodig hebben. En dat geven we je graag, want dōTERRA staat niet alleen voor kwalitatief de beste olie, maar ook voor duurzame en eerlijke handel met een uitzonderlijk groot hart voor de mens en aarde.  

 • Biologisch, fair-trade en duurzaam
  De oliën zijn niet alleen biologisch, maar ook fairtrade en duurzaam. Alle boeren en producenten krijgen een eerlijke prijs. Het hele productieproces wordt overzien, zodat de herkomst van elk product duidelijk is. Naast het biologische karakter van de producten wordt gestreefd naar een verantwoorde landbouw, waarbij de aarde niet uitgeput raakt en we nog heel lang kunnen genieten van deze heerlijke olien. 
 • CPTG Kwaliteitscontrole 
  Elke essentiele olie van doTERRA wordt zorgvuldig en zeer grondig getest m.b.v. het CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) kwaliteitsprotocol. Zo wordt er gekeken of de samenstelling van de olie correct is en of er mogelijk toch verontreiniging is met zware metalen, gifstoffen en pesticiden. Elke flesje voldoet aan de meest strenge kwaliteitseisen, zodat de werking van elke olie altijd hetzelfde is. Elke olie heeft een uniek nummer onder op het flesje, welke refereert aan het testrapport van een specifieke batch olie. De testrapporten zijn vrij op te vragen aan de hand van het nummer. Vul het nummer van jouw flesje in op de volgende website om het testrapport te bekijken: https://sourcetoyou.com/en/quality-reports 
 • Puur en zeer geconcentreerd 
  Dit ruik je meteen als je een flesje opent. Zo gaan er wel 50 citroenen in 1 flesje Lemon olie, 7 vierkante meter Lavendel in een flesje lavendelolie en wel 10.000 rozenblaadje in 1 flesje Rozenolie. De olien zijn puur natuur! Ze worden niet fabrieksmatig of chemisch samengesteld en worden ook niet verdund met synthetische vulstoffen. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. 
 • Co-Impact sourcing 
  dōTERRA werkt met een co-impact sourcing initiatief. Dat betekent dat wij kunnen genieten van de heerlijke olie, maar er tegelijkertijd actief geïnvesteerd wordt in waardevolle initiatieven bij de productie van de olie. Daarbij wordt vaak gezocht naar een manier om de lokale bevolking te ondersteunen. Zo wordt bijvoorbeeld Wintergreen olie in afgelegen gebieden in Nepal verbouwd en geoogst, in een gebied waar de bevolking verder geen werkt heeft en armoede tot voor kort groot was. Ook de destilleerderijen zijn in handen van de lokale bevolking, zodat de hele lokale gemeenschap floreert door de productie van de olien. Een ander project is de productie van douglasspar olie. Deze olie wordt verkregen uit jonge bomen in Nieuw-Zeeland. De douglasspar is daar een invasieve soort die het ecosysteem van het land bedreigt. Door het oogsten van jonge douglassparren voor de productie van essentiele olie helpt doTERRA schadelijke milieu-impact die de Spar heeft, te bestrijden en hebben gebiedseigen boomsoorten weer genoeg ruimte om te groeien. Zo zijn er nog tal van mooie projecten te noemen. Daarnaast gaat de opbrengst van sommige olien (Hope roller blend, rose handlotion) direct naar het co-impact sourcing initiatief. 


 

* Ben jij geïnteresseerd in de doTERRA oliën? 

Uiteraard kun je via onze webshop een olie aanschaffen. 

Gebruik jij zelf regelmatig oliën of ben je van plan deze meer te gaan gebruiken (als coach/therapeut of gewoon thuis)?  
Dan kan het aantrekkelijk zijn om lid te worden van dōTERRA. Je ontvangt hiermee namelijk 25% korting op alle oliën bij dōTERRA. 

> Weet je niet helemaal zeker wat bij je past? Wij helpen je graag verder. Neem gerust contact via info@flow-oils.nl 

 

© 2020 - 2024 Flow Oils | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel