Barnsteen baby-ketting met Citrien: Geluk

Artikel 3 van 8
€ 29,99 (inclusief btw)

Over dit sieraad

Barnsteen is een gefossiliseerd hars. Door Barnsteen op de huid te dragen, komt er (door lichaamswarmte) ‘Barnsteenzuur’ vrij. Dit is een natuurlijk ontstekingsremmende pijnstiller. Dit heeft o.a. een gunstig effect op het doorkomen van tandjes, maar werkt ook voor pijnlijke spieren en gewrichten. Daarnaast heeft Barnsteen een kalmerend effect.

De Barnsteen kettingen en armbanden zijn geknoopt met stevig draad. Tussen elke kraal zit er een nieuwe knoop. Dus als het zou breken, zou er maar één kraal afvallen.
Daarnaast hebben deze sieraden een veiligheidssluiting, speciaal voor kinderen.

Deze Barnsteen-ketting bevat ook Citrien, en staat symbool voor energie, geluk en creativiteit.
 

Meer over Barnsteen

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord. Maar wat is het precies en waar is het goed voor?
Barnsteen is gefossiliseerd boomhars, van maarliefst miljoenen jaren oud! Barnsteen is ooit in het water terecht gekomen (wellicht door omvallende bomen of door een eerder ‘Barnsteenwoud’, waar nu de Oostzee ligt. Hoe het precies zit, zijn onderzoekers nog niet over uit).
Door verschillende waterstromen is Barnsteen tot wel honderden kilometers meegevoerd naar verschillende kustgebieden. Maar ook op de zeebodem van bijv. De Oostzee en Noordzee is nog Barnsteen te vinden.
De Barnsteen die Flow Oils aanbiedt, is afkomstig vanuit de Baltische Zee. De kettingen en armbanden worden gemaakt door een familiebedrijf in Litouwen, op een plek waar MAYLI persoonlijk is langsgeweest. De enige sieraden die ik niet persoonlijk op maat maak, omdat de kwaliteit al super is en er direct contact is met de makers. Zij maken de sieraden met zoveel liefde en zorgen ervoor dat ze veilig zijn om te dragen, ook voor kinderen!

Werking

Wanneer Barnsteen op de huid gedragen wordt, geeft de Barnsteen natuurlijk olie af, ookwel: ‘Barnsteenzuur’. Dit wordt via de huid in de bloedbaan geabsorbeerd en zorgt voor een kalmerend effect.  het verbetert de schildklierfunctie, geneest zenuwbeschadigingen en heeft een pijnstillende werking.

Barnsteen wordt veel gedragen door baby’s en peuters voor het kalmerende effect, maar bijvoorbeeld ook bij doorkomende tandjes.

Daarnaast is Barnsteen ook een mooie steen voor volwassenen om te dragen. Bijvoorbeeld ter verminderen van angst, maar ook om vermoeidheid te verdrijven. Daarnaast biedt Barnsteen ook een uitstekende pijnverlichting voor het hoofd, de nek en de keel, vooral bij verstoppingen.
 

Hoe te dragen?

De ketting moet losjes om de nek van je kind passen, maar mag niet zo lang zijn dat het in hun gezichtsveld ligt als ze naar beneden kijken. Baltische Barnsteen kettingen moeten tussen elke individuele kraal geknoopt worden, dus als de ketting zou breken, zal er maar één stuk afvallen.

Laat je kind nooit zonder toezicht achter als het de ketting draagt, en zorg ervoor dat je de ketting verwijdert als het kind slaapt (je kunt de ketting dubbel om doen en 's nachts gebruiken als een enkelband onder een sok). Om je barnsteen schoon te maken, veeg je het gewoon af met een zachte doek. Voel je vrij om water te gebruiken en laat het drogen in de zon.

© 2020 - 2024 Flow Oils | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel